Döntés született a büntetés-végrehajtási intézetek felépítéséhez szükséges források ütemezéséről

Szerző: Hiegl Zsolt / Komlói Újság

Link: http://www.komloiujsag.hu/?p=26703

Dátum: 2016.04.23.
2017 elején kezdődhet a Komlóra tervezett börtön építése. Kormányhatározat született a büntetés-végrehajtási intézetek férőhely-bővítéséhez szükséges források biztosításáról.

A kormányzati döntés született a létesítendő büntetés-végrehajtási intézetek felépítéséhez szükséges források ütemezéséről. Ez évenkénti bontásban határozza meg a 2017-2019-es évekre szánt keretösszegek elkülönítését.

A legutóbbi kormánydöntésről Polics József polgármester tájékoztatta lapunkat – elmondva, hogy jelenleg a tervezők kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás folyik, amihez a szükséges forrásokat szintén a kormány biztosítja a 2016-os büdzsében.

A beruházás tervei várhatóan nyárra készülnek el, így ősz vagy a tél folyamán lehet a kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárásokat lefolytatni.  A Komlóra tervezett büntetés-végrehajtási intézet munkálatai 2017 elején indulhatnak meg.

Polics József hozzátette, hogy a szakértők arról tájékoztatták, hogy Komló pályázata nagyon alapos és körültekintő volt. Megtörténtek azok a lépések, melyek szükségesek a beruházás megindításához. Rövidesen Komlóra kerülhet a kiválasztott telek állami tulajdonba vételének szerződéstervezete, amit a képviselő-testületnek kell jóváhagynia.

Komló polgármestere bizakodását fejezte ki, hogy még a nyári szünet előtt megtörténnek azok a lépések, melyek biztosítják, hogy – az eredeti ütemterv szerint – jövő tavasszal már megkezdődhessen az építkezés, ahol a remények szerint több komlói vállalkozó fog dolgozni.

Mint ismert, 40 település pályázott börtönre, közülük öten nyertek a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság pályázatán. A döntés szerint Kunmadarason ezerfős, Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz fő elhelyezésére szolgáló börtön épülhet.

Címke:   börtönépítés finanszírozás kormányhatározat