Teadélután börtönparancsnokkal és szakpszichológussal

Szerző: 112 Emergency Press Hírügynökség

Link: http://112press.hu/hu/hirek/reszletek/teadelutan_vep_szobvi_bortonparancsnok_szakpszichologus_video/

Dátum: 2016.04.23.
Börtönhierarchia, migránsok, börtönbővítés, falcolás, börtönbe be- és a társadalomba visszailleszkedés is a terítékre került a vépi közéleti teadélutánon. Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornok a SZOBVI parancsnoka és Pató Irina bv. százados, szakpszichológus meséltek a börtönéletről az ő szemszögükből.

Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornok nem első alkalommal járt a vépi teadélutánon, most többek között a börtön bővítéséről beszélt, amivel a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet lett az ország legnagyobb ilyen intézménye, 1476 főt tudnak befogadni. A szombathelyi intézményben a bővítés óta egy emeletnyi női fogvatartottat is őriznek, a migráns-válság ideje alatt pedig 88 migráns is helyett kapott náluk.

Pató Irina bv. százados, szakpszichológus a fogvatartottak zárt és furcsa világáról beszélt a vépi teadélután résztvevőinek. Beavatta a jelenlévőket a fogvatartotti szlengbe, a hierarchia rétegeibe és mesélt a befogadó beszélgetés jelentőségéről. Irina hosszú ítéletes fogvatartottakkal foglalkozik, elmondása szerint fontos, hogy a fogvatartottaknak legyenek céljai, legyen miért küzdeniük és építsenek kapcsolatokat, hogy ha visszakerülnek a társadalomba minél könnyebben kezdjék meg a visszailleszkedést.


Címke:   Szombathely előadás tájékoztatás nyilvánosság