Új törvény: Kasztrálhatják az elítélt pedofilokat

Szerző: AFP / Bors Online

Link: http://www.borsonline.hu/aktualis/uj-torveny-kasztralhatjak-az-elitelt-pedofilokat/112868

Dátum: 2016.05.16.
Napokon belül aláírhatják azt az új törvényt Indonéziában, amivel minden eddiginél kegyetlenebbül büntették a pedofilokat az országban.

A gyerekekkel szemben erőszakot elkövető pedofil bűnözőket kémiai úton kasztrálnák és mikrochippel jelölnék meg egy új indonéz törvényszervezet szerint, írja az AFP. A példátlan szigorítást azok után vezethetik be, hogy nem olyan régen az országban csoportosan megerőszakoltak, majd kegyetlenül megöltek egy mindössze 14 éves iskoláslányt.

A tervezet szerint a jogerősen elítélt pedofilok mindegyike kapna a bokájába egy chipet, amivel a rendőrség éjjel-nappal meg tudná őket figyelni. A chip mellett súlyosabb esetekben olyan hormongyógyszerekből összeállított injekciót vezetnének be, ami blokkolná a nemi ösztönt (vágyat) azoknál, akikre rábizonyították, hogy gyerekek ellen követtek el szexuális bűncselekményt. Ez tulajdonképpen kémiai úton történő kasztrálás. Ezen felül azon is változtatnának, hogy jelenleg mindössze 15 év maximális büntetést kaphat egy pedofil.

Az indonéz elnök, Jok Widodo is jóváhagyta a szigorítást, melytől azt reméli, visszaszorítja a gyerekekkel szemben elkövetett bűntettek számát. Indonéziában gyerekjogi szervezetek szerint kritikus a helyzet, hiszen 2011-ben még 2200, 2014-ben viszont már 5000, gyerekek elleni szexuális erőszakot regisztráltak, és ez csak a nyilvánosságra került ügyek száma.

Címke:   pedofília kasztráció nyomkövető Indonézia