Rabok az Érsekkertben

Szerző: Mazurka Zita, Fotó: Berán Dániel / heol.hu / Eger TV

Link: http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/rabok-az-ersekkertben-667182

Dátum: 2016.05.28.
Húsz női elítélt tette szebbé pénteken az Érsekkerti tó környékét a Börtön a városért program keretében. Juhász Attila bv. ezredes, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka a helyszínen a Hírlapnak elmondta: a takarításra ezúttal is sokan jelentkeztek.

– Többen most vesznek részt először a programban, s nagyon örülnek a lehetőségnek. Az elítélteket jó érzéssel tölti el, hogy részt vehetnek a terület megtisztításában. Örülnek, hogy lehetőségük van erre a jóvátételi munkára. Eger egyik leglátogatottabb közterületére a hétvégi gyermeknapi rendezvény miatt érkeztünk ki. Az elítéltek szemetet szedtek, a területen parkosítást végeztek: füvet nyírtak, gereblyéztek, virágosítottak. A munkát mindenki komolyan veszi, senki nem akar visszaélni a helyzettel. A mostani takarítás abban más, hogy ez a 80. alkalom. Ezúttal is együttműködünk az egri önkormányzattal és a városgondozással – tette hozzá a börtönparancsnok.

Mint ismert: a Börtön a városért akciósorozat 2008 tavaszán kezdődött Egerben, azzal a céllal, hogy erősítsék a bv. intézet és az elítéltek közösségi szerepvállalását, a fogva tartottak reszocializációját, s a város közterületei tisztábbakká váljanak.


Címke:   Eger jóvátétel munkáltatás együttműködés