A legjobb járőrök - A pálhalmai bv intézet csapata nem talált legyőzőre

Szerző: Gallai Péter, Fotó: Pálhalmai Országos Bv. Intézet / duol.hu

Link: http://duol.hu/hirek/a-legjobb-jarorok-a-palhalmai-bv-intezet-csapata-nem-talalt-legyozore-1771114

Dátum: 2016.05.30.
A Márianosztrai Fegyház és Börtön lőterén rendezték meg a napokban a büntetés-végrehajtás országos járőrbajnokságát. A komoly elméleti és fizikai kihívást jelentő megmérettetést a pálhalmai csapat nyerte meg.

Az országos versenyek sorában a legsokoldalúbb és legmagasabb szakmai, illetve fizikai felkészültséget igénylő bajnokságon összesen 27 büntetés-végrehajtási szerv három fős csapata képviseltette magát. Az új versenypálya nagy kihívást jelentett a résztvevőknek az elmúlt években megszokott állomás-feladatokhoz képest, míg a lőgyakorlatban új elemként megjelenő speciális cél, az úgynevezett „Texas Csillaga" tette próbára az indulók lövészeti képességét. A verseny igen szoros volt, hiszen minden csapat nagyon felkészülten érkezett, s természetesen nyerni akart. Így a pálhalmai is, azaz a Mauk Edina őrmester, Mazán Balázs törzsőrmester és Levora Tamás törzsőrmester alkotta együttes, Kosztolányi Gábor csapatvezető irányításával.

A bajnokságot Szabó Zoltán ezredes, a BVOTRK igazgatója értékelte, majd az eredmények ismertetése következett, a díjakat dr. Tóth Tamás vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának általános helyettese adta át. Elsőként a pálhalmaiaknak, akik kiváló szerepléssel és nagyszerű teljesítménnyel a dobogó legfelső fokára állhattak, bizonyítva szakmai tudásukat és fizikai állóképességüket. A verseny második helyezettje a Baranya Megyei bv intézet csapata lett, a bronzérem pedig a Váci Fegyház és Börtön együttesének jutott.


Címke:   Pálhalma személyi állomány járőrbajnokság