Itt celebként rajongják körül a terroristákat

Szerző: RT, Fotó: Daily Express / 888.hu

Link: http://888.hu/article-itt-celebkent-rajongjak-korul-a-terroristakat

Dátum: 2016.06.06.
Tragikus részletekre derült fény a londoni Belmarsh börtön elítéltjei kapcsán, miszerint a dzsihádisták külön tiszteletet élveznek a rácsok mögött.

A dél-londoni HM Belmarsh börtön egykori elítéltje megdöbbentő részletekről számolt be azzal kapcsolatban, hogy az ott őrzött szélsőséges muzulmánok milyen különleges bánásmódban részesülnek társaik által. Elmondása szerint elképesztő mértékű agy mosás zajlik a börtönökben, és az oda kerülő radikális imámokat sztárokként kezelik.

A Belmarsh börtönben többek között olyan merénylőket tartanak fogva, mint Abu Hamza és Michael Adebolajo, akik 2013-ban a nyílt utcán leszúrtak egy brit katonát, név szerint Lee Rigby-t.

Nagy-Britanniában az elmúlt évtizedek során komoly kihívássá vált, hogy az állam kiszűrje a börtönökben zajló ideológiai aktorokat. Ugyanis sok esetben csupán egyetlen cél miatt léptek a radikálisok a bűnözés útjára; hogy a rácsok mögé kerülve elkezdhessenek dzsihádistákat toborozni. Az informátor szerint: „amikor bekövetkeztek az iszlamista merényletek, úgy ünnepeltek az itteniek, mintha foci meccsen lettek volna.”

A beszámolót tovább erősítik azok az értesülések, miszerint több radikális fegyenc erőszakos hittérítést gyakorol a brit börtönökben. A Daily Express információi szerint sokszor a védelmi pénzek által nyújtott "szolgáltatás" felfüggesztésével érik el, hogy a megfélemlített rabok áttérjenek az iszlám hitre.


Címke:   radikalizmus szimpátia dzsihádista Anglia