Fegyverek dörögtek a szombathelyi Brenner iskolában

Szerző: Videó: 112 Press, Fotó: Kovács Patrícia / nyugat.hu

Link: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/ezert_dorogtek_a_fegyverek_a_szombathelyi_brenner

Dátum: 2016.06.12.
A büntetés-végrehajtás műveleti csoportja és kutyások tartottak látványos bűnmegelőzési bemutatót a szombathelyi iskolában.
 

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai kutyás és műveleti csoportos bemutatóval látogattak el a Brenner János Óvoda, Általános Iskola Gimnázium és Kollégiumba.

A műveleti csoport vezetőjétől megtudtuk, hogy a bemutatón fegyveres és pusztakezes támadás elhárítását, illetve előállítás közbeni támadás leküzdését mutatták be a gyerekeknek. A csoport vezetője kérdésünkre elmondta, hogy az ilyen műveletek során a legfontosabb a fogvatartottak épségének megóvása. Megmutatták, milyen a pajzsos kiemelés zárkából, sétaudvarról és mi a teendő, ha előállítás közben fegyveres támadás éri őket.

A kutyás bemutató során kábítószer-kereső és járőrkutyák munkáját figyelhették meg a nézők. Többek között csomagvizsgálat, járművizsgálat, menekülő ember elfogása és támadás elhárítása volt az ebek dolga.

A programra a Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet között 2016. januárban megkötött együttműködési megállapodás keretén belül került sor.


Címke:   Szombathely műveleti csoport bűnmegelőzés