Együttműködik a börtön és a kórház között

Szerző: I. I., Fotó: Mártonfai Dénes / Tolnai Népújság Online

Link: http://www.teol.hu/tolna/kozelet/egyuttmukodik-a-borton-es-a-korhaz-kozott-670836#

Dátum: 2016.06.20.
Együttműködési megállapodást írt alá hétfőn Szekszárdon a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet között Soczó László bv. ezredes, intézetparancsnok és dr. Barcza Zsolt főigazgató főorvos.

A börtön és a kórház egészségfejlesztési irodája közt a már kialakult jó szakmai kapcsolatot öntötték hivatalos formába. A megállapodás az egészségfejlesztő iroda (EFI) szolgáltatásaira terjed ki, a fogvatartottak alap egészségügyi ellátása a későbbikben is a területileg illetékes szekszárdi kórházban zajlik.

A megállapodás két fő pillérre épül. Az egyik a fogvatartottak reintegrációjának elősegítése, szabadidejük hasznos elöltését célzó egészségfejlesztő programok szervezése. A megállapodás másik pillére az intézet személyi állománya egészségtudatos életmódjának fejlesztése a munkahelyi egészségterv részeként. E közös tevékenységben szerepelnek egészségmegőrző, mentálhigiénés, prevenciós előadások, rendszeres szűrővizsgálatok. Ennek kapcsán elmondták, hogy legalább harmincan vettek részt a hétfő délelőtti szűrésen. Szerepel a közös programban még egészséghét, dietetikai tanácsadás, közreműködés az oktatásban, továbbképzésben.


Címke:   Szekszárd együttműködés egészségterv aláírás