A börtönökben is készülnek a hőségre

Szerző: Vigh Dániel / Magyar Idők

Link: http://magyaridok.hu/belfold/bortonokben-keszulnek-hosegre-799966/

Dátum: 2016.07.02.
Egyelőre még csak figyelmeztetést adott ki a kánikula miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), azonban amennyiben elrendeli a hőségria­dót is, akkor a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) is speciális intézkedéseket léptet életbe – mondta el lapunk érdeklődésére Szalai Tímea, a BVOP kommunikációs főosztályvezetője.

Miután ez megtörténik, akkor a parancsnokság felhívja az alá tartozó intézmények vezetőinek figyelmét, hogy az emberi szervezetet érő fokozott igénybevétel miatt a büntetés-végrehajtás (bv) személyi állományának szolgálatteljesítése, illetve a fogvatartottak elhelyezése és munkáltatása során milyen szempontok szerint járjanak el.

Az intézkedés többek között az alábbiakra tér ki: szervezzék fokozott figyelemmel az őr- és szolgálati helyeken a személyi állomány szolgálatteljesítését; lássák el védőitallal a kedvezőtlen körülmények között – a tűző napon, a börtönudvaron – szolgálatot teljesítő őröket, illetve gyakrabban váltsák a szolgálatokat. Fordítsanak kellő figyelmet a munkavégzés, a szállítások és előállítások előkészítésére, végrehajtására. A BVOP ilyen esetben arra szólítja fel az intézmények állományát, hogy intézkedjenek a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvízről az előállított, szállított, munkát végző fogvatartottak részére is.

Hőség idején fokozottan ellenőrzik a krónikus, rendszeresen gyógyszert szedő szív-, érrendszeri, légúti, vese- és anyagcserebetegek aktuális állapotát, folyadékfogyasztását is.

Címke:   hőségriadó elhelyezés ellátás védekezés