Kitörtek a rabok a cellából, hogy újraélesszék a börtönőrt

Szerző: Bakró-Nagy Ferenc / Index

Link: http://index.hu/kulfold/2016/07/08/kitortek_a_rabok_a_cellabol_hogy_ujraelesszek_a_bortonort/

Dátum: 2016.07.08.
A texasi Weatherford bírósági fogdájában rosszul lett egy börtönőr, a rabok pedig kitörtek cellájukból, hogy segítségére siessenek. Az akció sikerült, a börtönőrt újjáélesztették, a fogdát viszont megerősítik. 

Még június 23-án történt az eset, amikor az épület alagsori fogdájában szívrohamot kapott egy börtönőr. Ennek a rács túloldalán szemtanúja volt 8 megbilincselt rab, akik mikor rájöttek, hogy fogvatartójuk nem csak viccelődik, kitörtek a cellából, dörömbölni és kiabálni kezdtek. Akkora zajt sikerült csapniuk, hogy hamar érkezett a segítség, a helyszínre érkező két börtönőr kissé megszeppent, mert a rabok előtt voltak a kulcsok és az őr fegyvere is. A rabok szintén megijedtek, mi lesz, ha félreértik a helyzetet.

Az őrök visszazárták a rabokat a cellába, majd hívták a mentőket, akik újraélesztették a börtönőrt. Ha a rabok nem jeleznek, csak negyed órával később vették volna észre az esetet, és az őr bele is hallhatott volna a szívrohamba. Így viszont már fel is épült.

A történtek furcsa következménye, hogy azóta megerősítették a cella ajtaját, így többé ilyen eset nem fordulhat elő. Mármint szívroham igen, de fogdából kitörni, az nem.


Címke:   kitörés személyi állomány segítségnyújtás USA