Segítik egymás munkáját - A börtön és a polgárőrség régóta szoros kapcsolatot ápol

Szerző: Szombathelyi Médiaközpont / Vas Népe Online

Link: http://vaol.hu/hirek/segitik-egymas-munkajat-a-borton-es-a-polgarorseg-regota-szoros-kapcsolatot-apol-1778504

Dátum: 2016.07.14.
Együttműködési megállapodást írt alá a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, amelynek értelmében több területen is kölcsönösen segítik egymást a jövőben.

A börtön és a polgárőrség régóta szoros kapcsolatot ápol egymással, ám ezt az együttműködést mindeddig nem foglalták írásba - hangzott el a sajtótájékoztatón. Miután mindkét szervezet országos felügyeleti szerve megkötötte a megállapodást, azt helyi szinten is aláírják. A szerződés a felek számára kölcsönös előnyökkel jár.

- Közös sport- és szabadidős rendezvényeket szervezünk, valamint az együttműködés a továbbképzések, képzések tekintetében is megvalósul. Arról nem is beszélve, hogy ha olyan feladatot kell végrehajtanunk, ami a börtön falain túlra mutat, akkor a közterületi tevékenységben tudnak nekünk segíteni a polgárőrök, ahogyan egyébként eddig is tették -fogalmazott Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornok, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

A börtön például helyszínt adhat oktatótermeiben a polgárőrök továbbképzéséhez, a polgárőrség pedig segítheti például a fogvatartottak társadalomba való visszailleszkedését célzó intézeti törekvéseket.

Vas megyében több mint 70 szervezetben 1800 polgárőr tevékenykedik. Korábban megállapodást kötöttek már a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a kormányhivatalokkal, a kamarákkal és az önkormányzatokkal is. Az együttműködés elsősorban a bűn- és baleset-megelőzés területén valósul meg a hétköznapokban.

Címke:   Szombathely együttműködés polgárőrség