A börtönökben folyik a dzsihadista agymosás

Szerző: Sümeghi Lóránt, Fotó: BBC / 888.hu

Link: http://888.hu/article-a-bortonokben-folyik-a-dzsihadista-agymosas

Dátum: 2016.07.28.
Nagy-Britannia továbbra is nagy energiát fektet abba, hogy megszabadítsa a radikális iszlamista propagandától az elítélteket, azonban az eddigi próbálkozásaik igencsak eredménytelennek bizonyultak.

Hiába kérték a független ellenőrzőszervek a börtönben található könyvtárak minél alaposabb átvizsgálást, továbbra is fel-felbukkannak szélsőségesnek mondott könyvek a polcokon, amelyek tovább radikalizálhatják az erre eleve hajlamosabb muszlim elítélteket.

Egy hivatalos jelentés szerint, összesen hét hónapot kellett arra várni, hogy öt feketelistás könyvet eltávolítsanak egy börtön könyvtárából, miután azokban iszlamista propagandaanyagot fedeztek fel.
Nemcsak Nagy-Britanniában, hanem egész Európában egyre nagyobb gondot jelent a bűnelkövetők börtönökben történő radikalizálódása és toborzása.

Szakértők szerint nehéz ellenőrizni azt, hogy mely iszlámjogi iskolákra alapozott tankönyvek minősülnek szélsőségesnek és melyek nem. Továbbá hangsúlyozták, hogy minden elítéltnek joga van ahhoz, hogy a saját vallását tanulmányozhassa.

Címke:   radikalizáció könyvtár tiltott irodalom Anglia