Segédmunkásokat a börtönből

Szerző: Ciucur Losonczi Antonius / Erdély Online

Link: http://www.erdon.ro/segedmunkasokat-a-bortonbol/3130943

Dátum: 2016.08.02.
A nagyváradi büntetés-végrehajtó intézet arra hívja fel a Bihar megyei munkáltatók figyelmét, hogy előnyös körülmények közt a rendelkezésükre tud bocsátani szakképzetlen munkaerőt.

A kiválasztott elítéltek foglalkozni tudnak egyebek mellett földműveléssel, erdősítéssel, hulladékok összeszedésével és újrahasznosításával, ingatlanok, közterületek, illetve zöldövezetek karbantartásával, víz-, csatorna- és villanyhálózatok felújításával és bővítésével, dobozok, műanyag és elektromos tartozékok összeszerelésével, árukezeléssel, cipő- és ruhakészítéssel.

Ugyanakkor azok a munkaadók, akik fogvatartottakat alkalmaznak, számos kedvezményben részesülnek, mint például: az állami társadalombiztosítási járulék és a munkanélküli alapba való befizetés alóli mentesség, stabil, a szükségletekre fókuszáló munkaerő igénybevételének lehetősége az aláírt szerződés által kijelölt időtartam alatt, a nyújtott szolgáltatások folyamatossága, a tarifák meghatározása az elvégzett munkálatok bonyolultsága, a megállapodás hosszúsága és az alkalmazott elítéltek számának függvényében. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a fogvatartottak alkalmazásához nem velük kell szolgáltatói szerződést kötni, hanem a megállapodás felei a megrendelő és a büntetés-végrehajtási intézetnek az igazgatója. Emellett objektív okokra hivatkozva időszakosan megszakítható a tevékenység anélkül, hogy ez költségvonzatokkal járna. A börtönparancsnokság azt is ígéri: a nyersanyagok, gépek és egyéb eszközök biztonságban lesznek, nem kell ezek eltűnésének kockázatától tartani. Az őrzést és az elítéltek étkeztetését a börtön biztosítja, a munkálatok koordinálását pedig a saját személyzete, együttműködve a megrendelő képviselőivel. Utóbbi kell állja a közüzemi költségeket és a bérleti díjat is, amennyiben a tevékenység bérleményben zajlik.

A szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumokkal kapcsolatos és egyéb információk a 0259/419.881-es telefonszámon vagy a 0259/419.884-es faxszámon kaphatók, valamint a poradea@anp.gov.ro e-mail címen.


Címke:   munkáltatás szerződéskötés Románia Nagyvárad