A szabadulás utáni életre készültek fel

Szerző: M.Z., Fotó: Heves Megyei Bv. Intézet / Heves Megyei Hírlap Online

Link: http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/a-szabadulas-utani-eletre-keszultek-fel-679617

Dátum: 2016.08.18.
A Közélet Iskolája közösségi oktató- és kutatóközpont, amely a kirekesztett csoportok aktív társadalmi részvételét támogatja.

A Közélet Iskolája Alapítvány Társadalmi egyenlőtlenségek a mai Magyarországon címmel indított 12 hetes képzést a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben elhelyezett elítélt nőknek.

A nemrég zárult képzésen olyan témákat dolgoztak fel a résztvevőkkel, mint a társadalmi kirekesztés és elnyomás, a munka, a földrajzi és lakhatási egyenlőtlenségek, az  iskolai szegregáció, a tudáshoz és információhoz való hozzáférés egyenlőtlenségei, a bebörtönzés és kriminalizáció, az etnikai egyenlőtlenségek, a nemek közötti, illetve a társadalmi egyenlőtlenségek világviszonylatban, a kulturális és szimbolikus egyenlőtlenségek.

A fogvatartottak nagy érdeklődéssel fogadták a képzést és az első pillanattól fogva nagyon aktívan részt is vettek benne. A többség mindig elolvasta a hétről-hétre kiadott olvasmányokat, majd a foglalkozásokon megosztották a véleményüket egymással, vitáztak az adott témáról.

A program célja volt, hogy elősegítse a társadalmi beilleszkedést, valamint felkészítse a fogvatartottakat a szabadulás utáni életre.

Címke:   Eger képzés együttműködés reintegráció