Kisbandinak kell Portik cellája?

Szerző: Lokál

Link: https://www.lokal.hu/2016-08-kisbandinak-kell-portik-cellaja/

Dátum: 2016.08.19.
Portikot végleg elvitték a TEK-esek a Gyorskocsi utcából? Információnk szerint ma reggel úgynevezett „végszállítással” költöztették el Portik Tamást a Budapest BV Intézet II. objektumából, a Gyorskocsi utcából, ahol már jó ideje raboskodott a tárgyalássorozata miatt.

Az egykori Energol-vezér eddig relatív nyugodt és kulturált  körülmények között élhette magánzárkájában mindennapjait. A rabok közt csak „szanatóriumnak” becézett Gyorskocsi utcai intézmény valóban minden fogvatartott álma. Igaz, a történelmi épület lakói főleg nők, de egy szinten férfi fogvatartottak vannak elhelyezve. 2013 decemberében adták át az épület keleti szárnyát, amely már az uniós követelmények szerint épült. Ide járnak az EU szervezetek képviselői és külföldi szakdelegációk is rendszeresen. Vagyis, minta-intézmény!

Padlófűtéses cellák, a folyosón klíma, szenzoros érzékelővel ellátott zuhanyzó, modern burkolatok, és az előírásoknak megfelelő négyzetméter/fogvatartott. Portik Tamás eddig itt lakhatott kényelmesen a többi fogvatartottól elzárva, egy hatszemélyes zárkában egyedül az irataival, aktáival, börtön-luxusban annak ellenére, hogy ebben a szárnyban előzetes fogvatartottak vannak. Mint ismeretes Portik immár jogerős börtönbüntetését tölti Prisztás József egykori vállalkozó maffia módszerekkel végrehajtott kivégzésének felbujtójaként de az Aranykéz utcai robbantásos gyilkossággal kapcsolatban is vizsgálják a szerepét. Amennyiben ebben az ügyben másodfokon is elmarasztalják, több mint 20 évet kell majd lehúznia azután, hogy összbüntetésbe foglalják az ítéleteit.

Információink szerint Portik költöztetésének egyik aktuális indoka lehet Lakatos András alias „Kisbani” megérkezése, akit tegnap helyeztek előzetes letartóztatásba, miután hazahozta a magyar rendőrség Brazíliából. Mivel Bandika előzetes fogvatartott lesz és várhatóan számtalan leszámolásos ügyben fogják meghallgatni, az elhelyezése fontos kérdés, amit legjobban a Gyorskocsi utcában lehet megoldani. Mivel Portik és Lakatos ellenérdekeltek és a kiemelt ügyekben közösen is érintettek, nem lehetnek egy börtönben.

A BV-kben a túlzsúfoltság komoly gond, az ilyen „celebek” pedig hatalmas logisztikai problémával terhelik az intézményeket. Ne feledjük, a rabok leleményessége határtalan, vagyis az elkülönítés szabályainak rigorózus betartása mellett sem zárható ki teljesen az egymás közti kommunikáció lehetősége.

Címke:   elhelyezés elkülönítés biztonság Fővárosi Bv.