Jóvátételi munkán az újhelyi fogvatartottak

Szerző: Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön / Észak-Magyarország

Link: http://www.eszak.hu/helyi/2016/09/01/jovateteli-munkan-az-ujhelyi-fogvatartottak.eszak#registered

Dátum: 2016.09.02.
Együttműködési megállapodást írt alá a napokban Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön, valami Sátoraljaújhely önkormányzata. A dokumentumot Rózsahegyi Tamás bv. ezredes, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön igazgatója, valamint Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere látta el kézjegyével.

Rózsahegyi Tamás elmondta, folyamatosan arra törekszenek, hogy a fogvatartottak teremthessenek kapcsolatot a társadalommal. Ennek egyik formájaként a most aláírt megállapodás értelmében a fogvatartottak jóvátételi munkákat végezhetnek Sátoraljaújhely területén. A Hősök temetőjében már volt ilyen munka, a napokban pedig a Hősök terén három emléktáblát újítanak fel. A mostani megállapodás nem munkaszerződés, tehát a fogvatartottak ezeket a munkákat önként és fizetség nélkül vállalják.

Szamosvölgyi Péter elmondta, örömmel vették a kezdeményezést, hiszen a városnak minden segítség jól jön. A jövőben a fegyintézet a városellátó szervezettel fogja majd tartani a kapcsolatot és döntik el, hol és milyen munkákban várják a fogvatartottak segítségét.

Címke:   Sátoraljaújhely együttműködés jóvátételi munka