Toboroznak: 330 ezret is kereshet valaki a békési börtönben

Szerző: P. G. / Békés Megyei Hírlap Online

Link: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/toboroznak-330-ezret-is-kereshet-valaki-a-bekesi-bortonben-681694

Dátum: 2016.09.01.
Megkezdődött a toborzás a létrehozandó új büntetés-végrehajtási intézetbe, amely várhatóan a felügyelőtől a re-integrációs tiszteken át a karbantartókig és az adminisztratív dolgozókig 250 ember részére biztosít majd munkalehetőséget — tájékoztatott Izsó Gábor.

A megye névadó településének polgármestere elmondta, az álláshelyek betöltésére helyi lakosok jelentkezését várják.

Akiket felvesznek egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjai lesznek, így mind a kiválasztásukra, mind a szolgálatellátásukra különleges, az átlagosnál szigorúbb szabályok vonatkoznak. Aki a felvételi eljárás során alkalmasnak bizonyul, akár decembertől megkezdheti a szolgálatba lépést megelőző szakmai képzést, majd 2017-től a tényleges szolgálatteljesítést.

A fizikai alkalmassági vizsgálat során öt kötelező mozgáselemet – többek között fekvőtámasz, felülés, ingafutás, helyből távolugrás, 2000 méteres síkfutás – kell a jelentkezőknek meghatározott szinten teljesíteni. A követelmények korcsoportonként és beosztásonként vannak megállapítva, a legmagasabb elvárásoknak a 29 év alattiaknak kell megfelelniük.

A pályázóknak beosztástól függően 6-7 hónapos tanfolyamon kell részt venniük a fővárosban. A hétfőtől-péntekig tartó bentlakásos képzésekre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosít. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amit évi 200 ezer cafeteria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár.

Címke:   börtönépítés toborzás felvételi feltételek Békés