Börtön épülhet Bátaszéken – fórumra várják a polgárokat

Szerző: bataszek.hu / kadarka.net

Link: http://kadarka.net/cikkek-kat/bataszek-borton-lakossagi-forum

Dátum: 2016.09.07.
Lakossági fórumra várja a bátaszéki önkormányzat a város lakóit a jövő hét hétfőn. A fórum témája a Bátaszékre tervezett börtön lesz.

A város képviselő-testülete tavaly nyújtott be pályázatot annak érdekében, hogy Bátaszék közigazgatási területén büntetés-végrehajtási intézmény épüljön. A pályázati eljárás lezárásakor szakmai indokok alapján Bátaszék – mint lehetséges megvalósítási helyszín – a tartalék lista első helyére került. A Belügyminisztérium a napokban értesítette az önkormányzatot, hogy az egyik pályázatban részt vevő település visszalépett. Emiatt pedig megkezdenék a város önkormányzatával a tárgyalásokat a börtön-projekt esetleges Bátaszéken történő megvalósításáról.

Az önkormányzat – korábbi ígéretének megfelelően – a végső döntés meghozatala előtt szeretné Bátaszék lakóival megosztani a rendelkezésre álló valamennyi információt, valamint szeretnék a polgárok véleményét, észrevételeit és javaslatait meghallgatni. Ezért szeptember 12-én hétfőn, 18 órai kezdettel a bátaszéki Városháza Házasságkötő termébe lakossági fórumot hívnak össze, melyre minden érdeklődőt várnak.

Címke:   börtönépítés pályázat lakossági fórum Bátaszék