Rabok rajzaiból nyílt kiállítás a Fazekas utcai fegyintézetben

Szerző: Fotó: Mocsári László / Minap.hu

Link: http://minap.hu/cikkek/rabok-rajzaibol-nyilt-kiallitas-fazekas-utcai-fegyintezetben

Dátum: 2016.09.10.
A börtönőrök védőszentjéről, Szent Adorjánról is megemlékeztek szombaton délelőtt a Fazekas utcai börtönben, a büntetés-végrehajtás szakmai napján. A családi napon az ott dolgozók hozzátartozói is betekintést nyerhettek a börtön falai mögé.

A büntetés-végrehajtás napja alkalmából szerveztek kiállítást a Fazekas utcai börtönben működő jobb agyféltekés rajz-kurzuson résztvevő fogvatartottak által készített alkotásokból.  A kiállítással egybekötött családi napon a börtönben dolgozók hozzátartozói, intézetlátogatáson is részt vehettek.

„Ez a munka nagyon nehéz. A büntetés-végrehajtás nem arról szól, hogy a fogvatartottakat egyszerűen csak rács mögé zárjuk, hanem sokkal többről. Meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy a rabok vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba és erre nagyon jók azok a szakmai programok, amiket kollégáim által teremtünk meg itt, a börtön falai között.” - mondta  Joó László, a B.A.Z. Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

Joó László kiemelte, ez a családi nap egyben hozzájárult ahhoz is, hogy bemutassák az börtönben dolgozók hozzátartozóinak, milyen tevékenységre képesek a fogvatartottak.


Címke:   Miskolc személyi állomány ünnep kiállítás