Családi napon ünnepelt a bv-s csapat

Szerző: Harsányi Miklós, Fotó: bv.gov.hu / Sonline

Link: http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/csaladi-napon-unnepelt-a-bv-s-csapat-683722

Dátum: 2016.09.14.
Huszonegyedik alkalommal rendezték a Büntetés-végrehajtási szervezet szakmai napját, a központi állománygyűlésen somogyi szakemberek is elismerést kapottak.

Péter Ildikó címzetes bv. alezredesnek a büntetés-végrehajtási tanácsosi címet adományozták, míg a Büntetés-végrehajtási szolgálatáért emlékplakett bronz fokozatát Raab Lajos bv. törzszászlós, az intézet biztonsági főfelügyelője kapta. A BVOP az idén először hirdette meg fotópályázatát, ahol két kategóriában hirdettek nyertest. Éjjel-nappal börtön című felvételével Magyar Zoltán, a kaposvári intézet megbízott informatikai osztályvezetője a legjobb fotósnak járó elismerést vette át az ünnepségen, ahol a legjobb képeket is megtekinthették az érdeklődők, derült ki a sajtóosztály tájékoztatójából. Az elismeréseket Felkai László közigazgatási államtitkár valamint Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok adta át.

Szent Adorján napi családi programnak adott otthont az igali fürdő, amelyen ezúttal 260-an vettek részt. A fiatalokon kívül nyugállományba vonult munkatársakat is meghívtak a rendezvényre, melyet kézműves foglalkozás, arcfestés, ugrálóvár, lovaglási lehetőség és számos ügyességi verseny is színesített, s a szervezők a megyei társszervektől is segítséget kaptak. A rendőrautó, és -motor mellett mentőjárművel is megismerkedhettek a résztvevők, s kipróbálhatták a fogvatartotti szállítójárművön az utazást.

Korszerűsítik a börtönöket


A megyei bv. intézetben az idén folytatódtak a fogvatartottak elhelyezési körülményeinek javítását célzó karbantartások. A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt feladatai között kezeli az intézetek több személyes elhelyezésű zárkáiban lévő wc-k falazásos leválasztását: a kettes épületben fogvatartotti munkaerő felhasználásával jelenleg is zajlanak a munkálatok.
Magyarországon 29 börtönben közel 18 ezer embert tartanak fogva. A férőhely-bővítési program során 2018-ig kilenc új börtönt épül. Összesen 6000 férőhellyel bővül a létesítmények kapacitása, s előreláthatóan 100 százalék alá csökken az átlagtelítettség.

Címke:   Kaposvár családi nap Szent Adorján ünnep