Több esély az újrakezdésre: együttműködik a Vöröskereszt a megyei büntetés-végrehajtási intézettel

Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú Bihar Megyei Szervezete / Hajdú Online

Link: http://www.haon.hu/tobb-esely-az-ujrakezdesre-egyuttmukodik-a-voroskereszt-a-megyei-buntetes-vegrehajtasi-intezettel/3190462

Dátum: 2016.09.15.
Az előzetesen letartóztatottak, elítéltek és a szabadságvesztés büntetésükből szabaduló fogvatartottak visszailleszkedésének elősegítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és a megyei büntetés-végrehajtási intézet.

Egyének sorsát és a hazai közbiztonságot segíti az az együttműködés, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetének és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének vezetői írtak alá 2016. szeptember 15-én Debrecenben, a Megyeháza Árpád termében – a Vöröskereszt megyei Tisztújító küldöttgyűlése előtt.

A megállapodással a felek célja, hogy növeljék a fogvatartottak és a szabadult emberek társadalmi esélyeit az újrakezdésre, a beilleszkedésre, csökkentsék a bűnismétlés kockázatát, és mindezzel hozzájáruljanak a hazai közbiztonság javításához.

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete a családi kapcsolatok megőrzését, visszaállítását segíti, egészségügyi – elsősegélynyújtó, betegápolási, baleset-megelőzési, életvezetési – foglalkozásokat tart többek között. A megyei Büntetés-végrehajtási intézet segíti, hogy a vöröskeresztesek feladataikat elvégezzék az intézetben: helyet, hátteret, információkat ad ehhez a típusú munkához, és együttműködik azokban. A jövőben közös programokat, akciókat is szerveznek, hogy növeljék az elítéltek újrakezdési, beilleszkedési esélyeit.

A megállapodást megelőzte és megalapozta a Magyar Vöröskereszt és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága között megkötött országos együttműködés.


Címke:   Debrecen együttműködés Vöröskereszt