Még a börtönben is terrorra buzdít a muszlim imám

Szerző: Pörge Béla, Fotó: Kronen Zeitung / 888.hu

Link: http://888.hu/article-meg-a-bortonben-is-terrorra-buzdit-a-muszlim-imam

Dátum: 2016.09.17.
Hiába ítélték hat évre a csecsen imámot, tovább folytatja a fiatalok radikalizálását Grazban.

Gyűlöletbeszédért és terrorcselekményre való felbujtásért már elítélték azt a 42 éves férfit, aki most egy fotó tanúsága szerint fiatal migránsokat próbál a radikális iszlám szolgálatába állítani egy grazi börtönben.

A férfit azért ítélték el, mert több fiatal muszlimot rávett arra, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz és térjen vissza Szíriába. Ezt a tevékenységét nem hagyta abba, ráadásul most már egy börtönben folytatja, ahol még nyitottabbak lehetnek erre az elítélt muszlim migránsok.

Természetesen az ügyben több támadás is érte a börtönt, hogy miért nem csinálnak valamit ezzel. A börtönigazgató szerint megpróbálják elkülöníteni a többi rabtól, de a szabályok nem teszik lehetővé, hogy teljesen elszeparálják a nap 24 órájában.

„Nagyon nehéz mit kezdeni a gyűlöletbeszéddel. A kép ráadásul nem bizonyít semmit, de a csoportot azóta szétválasztottuk”mondta el a grazi börtön egyik embere.

Azt azonban ő is elismerte, hogy egyre nehezebb feladat az iszlamizációra hajlamos rabokat elkülöníteni a többiektől, illetve azoktól, akik radikalizálni próbálják az erre nyitottakat.


Címke:   radikalizáció gyűlöletbeszéd elkülönítés Ausztria