Prison Medic képzés indul a Pécsi Tudományegyetemen

Szerző: OrientPress Hírügynökség, Fotó: PTE

Link: http://orientpress.hu/cikk/2016-09-19_prison-medic-kepzes-indul-a-pecsi-tudomanyegyetemen

Dátum: 2016.09.19.
A Pécsi Tudományegyetem és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága megállapodást kötött egy új képzés létrehozásáról, amelynek értelmében a rendőrségnél már folyamatban lévő Police Medic mintájára a büntetés-végrehajtás Prison Medic képzést indít.

Az együttműködésről szóló iratokat a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja, Miseta Attila, valamint Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka írta alá szeptember 7-én, a Pécsi Tudományegyetemen. A tervek szerint többszintű, speciális műveleti egészségügyi képzés indul, melyben először a büntetés-végrehajtás műveleti csoportjainak tagjai, ezt követően pedig az állomány egyéb szakterületének tagjai is részt vesznek.

Az ünnepélyes aláírást követően a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának az ebben az évben átadott, az országban egyedülálló felszereltségű Skills Lab-ját tekintették meg a résztvevők. Ebben a speciális képzőközpontban a gyakorlati készségek fejlesztésére alkalmas fantomokon, bábukon, különböző digitális, számítógépes gyakorlóprogramokon lehet a készségeket elsajátítani, begyakorolni.

A laborban Rendeki Szilárd főorvos, a Műveleti Medicina Tanszék Honvéd, Katasztrófa és Rendvédelem Orvostani Tanszéki Csoport tanszéki csoportvezetője, egyben a Prison Medic szakoktatója vezette körbe a vendégeket. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Egészségügyi Főosztályát képviselő Nemes Nagy Anna bv. o. ezredes, főosztályvezető és Reppa Zsuzsanna főelőadó a képzési programokba részletes, szakmai betekintést is kapott.

A megkötött megállapodás lehetőséget ad arra, hogy a büntetés-végrehajtás szervezésében – hasonlóan a rendőrség, vagy a honvédség gyakorlatához – speciális műveleti egészségügyi szakképzettséget szerezzenek a sokszor veszélyes körülmények között szolgálatot teljesítő kollégák - tudatta a szervezet weblapján.

Címke:   együttműködés képzés Prison Medic személyzet