Kunmadarason toborzóirodát nyitnak a leendő börtön munkavállalóinak kiválasztására

Szerző: vidék.ma

Link: http://videk.ma/2016/09/22/kunmadarason-toborzoirodat-nyitnak-leendo-borton-munkavallaloinak-kivalasztasara/

Dátum: 2016.09.22.
Felhívás tettek közzé a település honlapján a munkavállalásra jelentkező alkalmassági teszteken keresztül a járó juttatásokig terjedően, amelyeket jó ha tud mielőtt jelentkezik.

A felhívásból és korábbi közzétett adatokból megtudható, hogy Kunmadaras Nagyközség Önkormányzata a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által meghirdetett önkormányzati tulajdonú, beépítésre szánt terület felajánlására vonatkozó felhívásra jelentkezett. A benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesült, így egy 1 000 fő fogvatartott elhelyezésére alkalmas büntetés-végrehajtási intézet kerül megépítésre a kunmadarasi volt szovjet katonai repülőtéren. Ezáltal a felajánlásra kerülő, mintegy 20 ha-os ingatlan kiválasztott területének tulajdonjoga térítésmentesen átkerül a Magyar Állam részére.

Amint azt megtudtuk az általános tájékoztatóból, úgy megkezdődik a munkavállalók toborzása a Kunmadarason létrehozásra tervezett új büntetés-végrehajtási intézetbe, mely várhatóan 500 fő részére biztosít munkalehetőséget a felügyelőtől, a reintegrációs tiszteken át a karbantartókig, és az  adminisztratív dolgozókig. Az álláshelyek betöltésére a helyi lakosok jelentkezését várják.

Majd hozzátették, hogy a büntetés-végrehajtási intézet leendő munkavállalói toborzásának lebonyolítása érdekében a településen helyi toborzóiroda kerül felállításra 2016. október 3-tól a József Attila Művelődési Ház és Nagyközségi Könyvtárban (Kunmadaras, Karcagi út 15.), amelyben az iroda 2 munkatársa fogja várni a jelentkezőket.
 
Jelentkezési feltételek
- A büntetés-végrehajtási intézetbe elhelyezkedni szándékozók jelentkezési feltételei:
- magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely
- betöltött 18. életév
- tiszthelyetteseknél érettségi, tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség és nyelvvizsga
- büntetlen előélet
- egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság.

A jelentkezéshez kapcsolódó fontos dokumentumok, tájékoztató kiadványok az alábbiakban érhető el:
- TÁJÉKOZTATÓ általános felvételi szabályok hivatásos állományba vételhez
- Fizikai állapotfelmérő
- A fizikai (erőnléti) alkalmassági követelmények
- Felhívás – Álláslehetőségek a Kunmadarason létrehozásra tervezett büntetés-végrehajtási intézetben

(Utóbbi hivatkozás esetében nem értjük hogy miért Komló Város Önkormányzatát tünteti fel az internetes hivatkozás, de a kunmadarasi lehetőségről van szó a leírtakban. Ne tévessze meg Önöket ez az apró részlet, amelyet az alábbi képen be is karikáztunk.)

Az illetményről


A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásban részesülhetnek. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi bruttó 220 ezer Ft, tiszteknél pedig minimum havi bruttó 330 ezer Ft, amit évi 200 ezer Ft cafeteria egészít ki. A pályázók jó ha tudják, hogy beosztástól függően egy 6-7 hónapos tanfolyamon kell részt venniük a fővárosban.

Illetménytáblázat


A felvételi eljárás során a hivatásos állományba jelentkező és a vele együtt egy háztartásban élő hozzátartozóról a Nemzeti Védelmi Szolgálat helyi illetékes szerve a bűnügyi nyilvántartó szerv valamennyi bűnügyi nyilvántartásából, továbbá a rendészeti szervek nyilvántartásából adatot igényelhet.

Részletes információkat a www.bv.gov.hu honlapon, valamint személyesen a kunmadarasi toborzóirodában ismerhetnek meg az érdeklődők.

Várják az érdeklődők jelentkezését!

Címke:   börtönépítés toborzás felvétel Kunmadaras