Adorján-kupa, a rendészeti labdarúgótorna

Szerző: Páder Vilmos, Fotó: Németh Péter / sopronmedia.hu

Link: http://www.sopronmedia.hu/cikkek/adorjan-kupa-a-rendeszeti-labdarugotorna

Dátum: 2016.09.26.
A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön szervezésében tizenhét csapat részvételével kispályás labdarúgótorna színhelye volt az Anger réti sporttelep.

A sportnapon Szent Adorjánra, a büntetés-végrehajtás védőszentjére emlékeztek, s tiszteletére rendezték a már hagyományos Adorján-kupát.

– A rendezvény a rendészeti szervek együttműködésének erősítésére, a sport és a barátságok elmélyítésére szolgál, egyúttal az ország legnagyobb rendészeti kispályás labdarúgótornája – mondta Nyima Tamás büntetés-végrehajtási ezredes, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnoka

A kupára a Budapesti Fegyház és Börtön, a Győri Törvényszék, az MLSZ Győr–Moson–Sopron Megyei Igazgatósága, a NAV Győr–Moson–Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőr Igazgatósága, a Soproni Jogászok, a Soproni Rendőrkapitányság, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Fővárosi, a Veszprém Megyei és a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, a Sopronkőhidai Ipari és Szolgáltató Kft., a Győri 12. Arrabona Honvédség, a Soproni Rendészeti SE, a TAEG Zrt., a Szalafő és a Sport Söröző csapata nevezett. A mérkőzéseket Arany Tamás volt NB I-es játékvezető vezette Fejér megyei társaival együtt.

A találkozókon végig a fair play szelleme uralkodott. A tornát végül a TAEG Zrt. Sopron csapata nyerte, második a Budapesti Fegyház és Börtön, harmadik a Soproni Rendészeti SE lett. A gólkirály Sárdy Ádám a TAEG Zrt. Soprontól, a legjobb játékos Vertetics Szilveszter a Soproni Rendészeti SE-től lett.

– Örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a nívós rendezvénynek. A város magáénak érzi a rendészeti szervekkel való együttműködést – összegezte az eseményt Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő.

Címke:   Sopronkőhida labdarúgó torna személyi állomány