BV - Vöröskereszt együttműködés

Szerző: Szombathelyi Televízió / 112 Press

Link: http://www.tvszombathely.hu/hirek/bv-voroskereszt-egyuttmukodes-20160927

Dátum: 2016.09.27.
Megújította együttműködési megállapodását a Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtó intézet és a Magyar Vöröskereszt. A megállapodás a véradásokon kívül közös konferenciák szervezésére vagy képzések megtartására is kiterjed.

30 éves múltra tekint vissza az együttműködés a vöröskereszt és a büntetés-végrehajtás között. Az 1986-ban kötött megállapodás megújítására a megváltozott jogszabályi környezet miatt volt szükség.

Tóth Tamás Tibor - bv. dandártábornok, parancsnok, Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet
"Megváltozott a büntetés-végrehajtásnak a reintegrációs tevékenysége, amit ugye régen nevelésnek mondtak, most már reintegrációnak. Fő hangsúlyt kap most már nem a büntetés mint adott esetben egy szabadság elvonási büntetés a BV intézetekben, hanem arra készítjük fel a fogvatartottakat már az első pillanattól, hogy ha szabadulnak, akkor vissza tudjanak térni a társadalomba."

Ezek a reintegrációs tevékenységek jelentik az alapját a két szervezet közötti megállapodás átdolgozásának. A most aláírt együttműködés a véradás mellett kiterjed a közös rendezvények szervezésére, de a vöröskereszt képzésekben is közreműködik a büntetés-végrehajtási intézetben.

Vinczéné Kenedli Csilla - megyei igazgató, Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete
"A képzések elsősorban elsősegélynyújtó képzés, amiről bizonyára már mindenki hallott, és nagyon fontosnak tartjuk elsősegélynyújtó ismeretek átadását a fogvatartottak körében akár szakkörök formájában, akár eseti alkalommal, amikor erre szükség van."

A vöröskereszt szociális és karitatív tevékenységekben, például ruhagyűjtéssel is támogatja a fogvatartottakat.


Címke:   Szombathely együttműködés Vöröskereszt