Díj a rácson túlra

Szerző: Médiapiac.com

Link: https://www.mediapiac.com/mediapiac/Dij-a-racson-tulra/22264/

Dátum: 2016.09.30.
Rangos szakmai elismerésben részesült a Börtönrádió. Hegyaljai Rudolf, a Váci Fegyház és Börtönben működő Rács Fm fogvatartott munkatársa nyerte el idén a Dr. Szegő Tamás Díj Alapítvány különdíját.

Az Adj Hangot Egyesület, együttműködve a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával, már három fegyintézetben működtet börtönrádiót: Váci Fegyház és Börtön – Rács Fm; Győr – Sing Sing Győr; Budapest, Gyorskocsi utca – Hessz Fm.

A Börtönrádió egy zártláncú, csak a fegyintézetek lakói által fogható rádióprogram, melyet a fegyintézet lakói készítenek tapasztalt újságírók, valamint pszichológusok, illetve egyéb segítő szakmákban működő szakemberek által nyújtott tréning után, azok szerkesztői és segítői közreműködésével, maximálisan figyelembe véve a fegyintézet biztonsági előírásait, etikai irányelveit - áll közleményükben.

A Börtönrádió célja, hogy a fogvatartottak aktív közreműködésével olyan belső információs és kommunikációs fórumot biztosítson a fegyintézetekben élőknek, amely segít a fegyintézeti közösségek számára konfliktusmentesebbé tenni az ottlétet, valamint hatékony segítséget nyújt a fogvatartottak szabadulás utáni reintegrációjában.

Címke:   börtönrádió reintegráció elismerés díjazás Vác