Hatvanmilliós fejlesztés Igalon a Bv üdülőben

Szerző: BvOP sajtóiroda / kaposvarmost.hu

Link: http://kaposvarmost.hu/hirek/orszagos-hirek/2014/04/02/hatvanmillios-fejlesztes-igalon-a-bv-uduloben_10822.html

Dátum: 2014.04.02.
A Büntetés-végrehajtási Szervezet Továbbképzési és Rehabilitációs Központját fejlesztették mintegy 60 millió forintból. Felszerelték az intézmény szobáit klímaberendezésekkel, valamint kiépült az ehhez szükséges új elektromos gerinchálózat is.

A büntetés-végrehajtás személyi állományának rehabilitációját, rekreálódását és gyógykezelését biztosító intézmény az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében két sikeres pályázattal nyert 55 millió forint, önrész nélküli, vissza nem térítendő támogatást, az épületek felújítását, modernizálását, költséghatékony működtetését célzó beruházásokra.

A kivitelezés során korszerűbbé vált az intézmény energia-ellátása. A telepített napkollektoros és napelemes rendszerek használatával 85-95%-al csökken a meleg víz előállításához felhasznált gáz mennyisége. A beruházással évente 240 GJ megújuló energia felhasználást lehet elérni, ami évi 13,4 tonna üvegház-hatású gázkibocsátás-csökkenést eredményez, hozzájárulva környezetünk megóvásához. A kialakított fotovoltaikus rendszerrel megújuló energiaforrás alkalmazásával váltják ki az intézmény villamos energia igényének egy részét.

Az uniós támogatáson túl a büntetés-végrehajtás költségvetési forrást is biztosított a Központ fejlesztésére, több mint hatmillió forintból felszerelték az intézmény szobáit klímaberendezésekkel, valamint kiépült az ehhez szükséges új elektromos gerinchálózat is.

Címke:   Igal fejlesztés személyzet