Toboroznak, de még nincs is hova

Szerző: SZA / HírTV

Link: http://hirtv.hu/ahirtvhirei/toboroznak-de-meg-nincs-is-hova-1366917

Dátum: 2016.10.18.
Bár még egy kapavágás sem történt, a fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár szerint nem szenved majd késedelmet a kormány jövőre tervezett börtönépítési programja.

Az új intézményeknek 2017-ben már állniuk kellene, és bár az alapkőletételekre még várni kell, az egyik új börtönt befogadó Heves városában már toborzóirodát nyitott az önkormányzat és a büntetés-végrehajtás.


Ezen a több mint öthektáros területen épül majd fel az egyik új büntetés-végrehajtási intézmény, közvetlenül Heves város határában. Bár a kormány gyors kivitelezést ígért, a munkák egyelőre nem indultak el. A fejlesztéspolitikai államtitkár ugyanakkor azt reméli, a kivitelezés hatékony lesz.

„Ismerem Pintér miniszter úrnak a gondolkodásmódját, ismerem azt a rendet és rendszert, amit a Belügyminisztérium tart házon belül, ismerem a parancssorozatnak a következményeit, én azt kívánom, hogy nagyjából másfél év múlva át tudjuk adni ezt a börtönt, és ami nekünk a legfontosabb: a kilenc büntetés-végrehajtási intézmény közül elsőnek itt, Hevesen” – nyilatkozta Szabó Zsolt fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.

A tízezer lelkes Heves a róla elnevezett megye déli részének egyik járási központja. Az ötmilliárd forintból felépülő új börtön 300 munkahelyet teremt a térségben. A büntetés-végrehajtás az önkormányzattal közösen nyitott toborzóirodát a városban azt remélve, hogy néhány hónap alatt megtalálják a szükséges munkaerőt.

„Itt Dél-Hevesről beszélünk, itt az országos átlagnak a duplája a munkanélküliség, rendelkezünk rendvédelmi fakultánssal, ugye, a középiskolában, én úgy gondolom, hogy sok fiatalt, középkorút érint, és nagyon sokan érdeklődnek a munkalehetőség után, úgyhogy én nagyon remélem, hogy mind a kétszázötven-háromszáz munkahelyet sikerül majd nagyon gyorsan betölteni” – mondta Sveizer Sándor, Heves polgármestere.

A kormány a hevesivel együtt összesen kilenc új börtönt épít. Az új intézményekben 6000 fogvatartottat tudnak majd elhelyezni. A programra összesen 102 milliárd forintot költenek.


Címke:   börtönépítés férőhelybővítés toborzás Heves