Így dolgoznak a rabok Napkoron

Szerző: MTI / Cívishír

Link: http://civishir.hu/helyben-jaro/2016/10/igy-dolgoznak-a-rabok-napkoron

Dátum: 2016.10.26.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai jóvátételi munka keretében paprikát szedtek Napkor határában október 26-án. A terület tulajdonosa a leszedett termést karitatív célokra ajánlotta fel.

Mi a jóvátételi munka?


A jóvátételi munka a magyar Büntető törvénykönyvben 2012-től létezik. A bíróság a vétség, valamint a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett miatt a büntetés kiszabását egy évre elhalaszthatja, és jóvátételi munka végzését írja elő, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető. A jóvátételi munkavégzés előírása mellett pártfogó felügyelet is elrendelhető.

Jóvátételi munka végzése nem írható elő azzal szemben, aki visszaeső, a bűncselekményt bűnszervezetben követte el, a szándékos bűncselekményt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélése után, a végrehajtás befejezése előtt követte el, vagy a szándékos bűncselekményt a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje alatt követte el.


Címke:   Nyíregyháza Tiszalök jóvátétel munkáltatás