Rabok építik az új kerítést a határunkon

Szerző: Fotó: MTI-Újvári Sándor / Blikk.hu

Link: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/rabok-epitik-az-uj-keritest/ss27lqf

Dátum: 2016.10.28.
Gőzerővel épül az új, immár harmadik, az eddigi legerősebb kerítéssor a déli határon, több száz oszlop áll már Gara határában. A jelek szerint az új rácsozat magassága négy méterhez közelít, de lehetnek szakaszok, ahol majdnem a duplája lesz a magassága, ami a legjobban őrzött börtönökre emlékeztet.

A kísérleti szakaszon egyébként fogvatartottak dolgoznak Bács-Kiskun megyében, a munkálatokban a honvédség egyelőre nem vesz részt. Az első etap 10,3 kilométer hosszú lesz. A tervek szerint őrtornyok is épülnek a kerítés mellé, de még lényegesebb változás az eddigiekhez képest, hogy a két szögesdrótos valójában egy frissen épített köves utat fog közre, amelyen kizárólag a járőrautók közlekedhetnek.

Így egyszerűbb lesz a járőrözés, nem kell sárban haladniuk a hatósági járműveknek, és riasztás esetén pillanatok alatt a megadott helyszínre érhetnek. Az egybefüggő út 150 kilométer hosszú lesz, ami idehaza egyedülálló, ráadásul mindkét oldalon drótkerítés által védve. A közforgalom előtt nem nyitják meg, azt csak a határ védelmét ellátó rendőri és katonai egységek használhatják.


Címke:   munkáltatás migráció kerítés határvédelem