Rendben van az Adorján-Tex szerződése

Szerző: Nagy Áron / Magyar Idők

Link: http://magyaridok.hu/belfold/rendben-van-az-adorjan-tex-szerzodese-1143994/

Dátum: 2016.11.03.
Elutasította a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) beadványát, amelyben a szervezet azt kifogásolta, hogy az egészségügyi intézményeknek a kormány döntése értelmében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) alá tartozó Adorján-Tex Kft.-től kell beszerezniük – egyebek mellett – az egyszer használatos, steril, nem szőtt műtéti textíliát – értesült a Magyar Idők. Ezt lapunk kérdésére a GVH is megerősítette.

Az OSZ tagjai szerint a büntetés-végrehajtásnak nincs keresnivalója az egészségügyben, a piac monopolizálásától és általános minőségromlástól tartanak. A BVOP ugyanakkor visszautasította a termékeik minőségét illető kifogásokat. Leszögezték: az Adorján-Tex Kft. sátoraljaújhelyi telephelyén működő tisztaterű varroda a nemzetközi és hazai szabványoknak megfelelő, teljes körű minőségbiztosítási rendszerrel bír. Szigorúan ellenőrzik a gyártási folyamatot és a késztermékeket is folyamatosan monitorozzák. A minőségirányítási tanúsítást kiadó szervezetek évente tartanak felülvizsgálati auditot, az üzem laboratóriumi bemérését pedig negyedévente végzik.

Mint ismeretes, a kormányváltás után előírták a fogvatartottak kötelező foglalkoztatását. Ennek egyik célja a büntetés-végrehajtási rendszer önfenntartóvá tétele, a másik az állami kiadások csökkentése. A folyamatos megrendelésekből a börtöncégek már eddig is jelentős bevételre tettek szert; a nyereséget teljes egészében visszafordítják fejlesztésekre és a portfólió bővítésére.

Címke:   bv.kft. Adorján-Tex Kft. műtéti textília munkáltatás