Dolgozzanak a fogvatartottak?

Szerző: KM-CsA, Fotó: Tuba Zoltán/origo.hu / Szabolcs Online

Link: http://www.szon.hu/dolgozzanak-a-fogvatartottak/3246094

Dátum: 2016.10.28.
– Mindenképpen! – jelentette ki a nyíregyházi Szolnoki Ilona. – Tanulhatnak, tévézhetnek, olvashatnak kedvükre, nem árt, ha dolgoznak is egy kicsit a börtönfalakon belül és kívül egyaránt.

Orbán Gáborné szerint az lenne az ideális, ha olyan munkát is el kellene végezniük a fogvatartottaknak, amiért nem kapnak fizetést, ezzel is bűnhődve mindazért, amit elkövettek.

– Gondolom, nem kötelező dolgozni a raboknak, csak azért jelentkeznek, hogy lefoglalják magukat és könnyítsenek egy kicsit a lelkiismeretükön. Ezzel nincs is semmi baj – válaszolta a buji Harkály Dávid.

A megyeszékhelyen élő Széles Patrícia úgy véli, a börtönfalakon belül és kívül végzett munka egyfajta engedmény a fogvatartottak számára. – Így legalább gyorsabban telik az idő odabenn, bár nem biztos, hogy ez a cél – tette hozzá.

– Nem hiszem, hogy bármit is enyhítene az elkövetett tetteiken az, hogy dolgoznak. Valószínűleg abban reménykednek a fogvatartottak, hogy munkától javul a megítélésük – gondolkodott hangosan a nyíregyházi Sütő Roland.

– Az a minimum, hogy dolgoznak, legalább hozzájárulnak azokhoz a költségekhez, melyek az intézmény és a rabok fenntartásához szükségesek – mutatott rá Koczka Mihályné.

Címke:   munkáltatás foglalkoztatás közvélemény riport