Lázadás volt egy börtönben, próbáltak kitörni a rabok

Szerző: Mirror / Blikk.hu

Link: http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/borotnlazadas-a-bedfordi-bortonben-video/llxs3lh

Dátum: 2016.11.07.
Több, mint 300 rab vette át az irányítást a bedfordi börtönben. Öt óra körül megjelentek a hatóságok, akik próbálták megfékezni a lázadást.

Megdöbbentő felvételek készültek, a bedfordi börtönben: a rabok fellázadtak, és tombolni kezdtek, közben az akciójukat, mobilokkal vették fel- írja a Mirror.

A felvételeken jól látható, ahogy többen cigarettáznak, grimaszolnak és mutogatnak a kamerába, de van olyan is, aki egy ablakot akar kiütni.

Egy szemtanú elmondta, hogy az egyik rab azt kiabálta: Mi irányítjuk a börtönt!

Egy férfi azt állította, hogy mindenkinél kés van, és a börtönőrök elmenekültek. Telefonokat, gyógyszereket loptak el az őröktől, és mindent feldúltak.

A rendőrség elmondta, hogy több mint 300 rab lázadt fel a börtönben. A fegyházban sokkal több embert tartanak fogva, mint amennyit lehetne. Egy fogoly azt nyilatkozta, hogy könnyebben jut hozzá a gyógyszerekhez, mint lepedőhöz. Nagyon sok rab elégedetlen a körülményekkel, és nem értik, hogy miért nem tesznek valamit a jobb körülmények érdekében.

Végül több, mint hat órával később, a rendőrség és a speciális alakulatok sikeresen megfékezték a lázadást. Vizsgálatot indítanak, hogy mégis, hogyan sikerült elfajulnia a dolgoknak a börtönben, és természetesen a lázadozó rabokat, megbüntetik.

Címke:   börtönlázadás elégedetlenség Anglia Bedford