220 ezres fizetés, plusz juttatások: tömegeket várnak börtönmunkára

Szerző: Pénzcentrum

Link: http://www.penzcentrum.hu/karrier/220_ezres_fizetes_plusz_juttatasok_tomegeket_varnak_bortonmunkara.1052245.html

Dátum: 2016.11.11.
Biztos jövedelem, életpálya, stabilitás, hivatás - ezekkel a hívószavakkal és mosolygós, egyenruhás fiatalokkal próbálja vonzóvá tenni a börtönőri munkát a büntetés-végrehajtás. Úgy tűnik, sikerrel, mert a 2500 állásra a legutóbbi információk szerint eddig 3600-an jelentkeztek.

Az utcán sétálva a hirdető oszlopokon már nem csak koncertplakátokat, új könyveket, de álláshirdetést is találhatsz. Korábban a Lidl is az utcán keresett munkatársakat, most pedig a büntetés-végrehajtás (bv.) kezdett plakátkampányba.

Az intézmény férőhely-bővítési programjával a börtönök zsúfoltságát szeretnék csökkenteni - olvasható a bv. honlapján. Új börtönt építenek Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon, ez összesen hatezer plusz férőhelyet jelent. Az új intézetekbe pedig munkavállalók is kellenek.

Várhatóan 2500 új munkahelyet hoznak létre, szükség lesz például felügyelőkre, tisztekre, szakápolókra, de adminisztratív dolgozókra is. Többségében viszont hivatásos állománytagokat (börtönőröket) toboroznak.

Utóbbi munkakörhöz a legfontosabb feltételek, amelyeknek minden jelentkezőnek meg kell felelnie:
    magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely
    betöltött 18. életév
    érettségi, tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség
    büntetlen előélet
    egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság.

Az ígéretek szerint kiemelt juttatásra számíthatnak a dolgozók, a tiszthelyettesek kezdő fizetés havi bruttó 220 ezer forint lesz, a tiszteknek pedig 330 ezer üti a markát legalább. Erre rájön még évente 200 ezer forint cafeteria, ruházati és lakhatási költségtérítés, kedvezményes üdülés, és akár még szociális támogatás is.

Címke:   börtönépítés létszámfejlesztés felvételi eljárás