A diákok és a börtön mindennapjai

Szerző: J. Zs. / SZÓLJON

Link: http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/a-diakok-es-a-borton-mindennapjai-693845

Dátum: 2016.11.18.
 „Nyitott Bíróság” programban nemrégiben martfűi középiskolások ismerkedhettek meg az igazságszolgáltatási rendszer működésével.
 
A programon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is bemutatkozott, így a büntetés-végrehajtási szervezetről, a börtönök világáról is képet kaphattak az érdeklődök. A rendezvényen 328 diák, valamint az őket kísérő tanárok vettek részt.
 
A Szolnoki Törvényszék és a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma együttműködési megállapodása alapján létrejött rendezvényen dr. Nánási Máté bírósági titkár mutatta be az igazságszolgáltatás és a bíróságok működését, de jelen volt a megyei rendőr-főkapitányság és a megyei büntetés-végrehajtási Intézet is. A rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági, technikai bemutatót, illetve fegyverbemutatót tartott, tesztekkel, valamint kiadványokkal, szórólapokkal igyekezett felhívni a diákok figyelmét a közlekedés, az internethasználat, a drogok veszélyeire.
 
A büntetés-végrehajtási intézet pedig egy zárka berendezési tárgyait, eszközeit, a fogvatartottak formaruháját, valamint a kényszerítő eszközöket mutatta be az érdeklődő diákoknak. Mindezek mellett természetesen a büntetés-végrehajtás felépítéséről, feladatairól, céljairól szóló tájékoztató előadással járult hozzá a rendezvény színes és részletes programjaihoz.
 

Címke:   Szolnok nyitott bíróság bemutató nyilvánosság