Szidalmazás? Lázongás? Ugyan már! Valami egészen mással próbálkoznak a német börtönök afrikai foglyai

Szerző: rp-online.de / Sztankóczy András / válasz.hu

Link: http://valasz.hu/vilag/szidalmazas-lazongas-ugyan-mar-valami-egeszen-massal-probalkoznak-a-nemet-bortonok-afrikai-foglyai-121415

Dátum: 2016.11.23.
A bevándorlás okozta kulturális gazdagodás szerencsére nem áll meg a német köztereken: az ünneplés új módozatai (kölni szilveszter) mellett itt egy másik nóvum, amely remélhetőleg kárpótolja azokat, akiket a karácsony részleges elvesztésén boronganak.
 
A sokszínűség apostolai ugyanis a börtönökben is megjelentek. Németország legnépesebb tartományában, Észak-Rajna-Vesztfáliában a helyi parlament kereszténydemokrata frakciója kért a tartományi igazságügy-minisztériumtól jelentést egy utóbbi időben elharapózott szokásról, amelynek keretében elítéltek fekáliával kenik be celláik falát és dobálják meg őreiket.
 
A jelentésből az RP-online.de összefoglalója szerint a következők derültek ki: csak idén 13 fegyintézetben 32 ilyen eset volt. Az elkövetők minden esetben észak-afrikai országokból, Líbiából, Tunéziából, Algériából, Marokkóból, illetve Mauritániából származó férfiak. Cselekedetük mozgatórugója, hogy nyomatékot adjanak különféle követeléseiknek, illetve elterjedt közöttük a pletyka, hogy ha sikerül ily módon kellemetlenné tenni magukat, akkor hamarabb szabadlábra kerülnek.
 
Az elmúlt öt évben egyébként megduplázódott az észak-afrikai börtönlakók száma, jelenleg több mint kétezren vannak, és mindig is problémás rabnak számítottak, bár ez a korábbi "ortodoxabb" időkben csak annyit jelentett, hogy nem engedelmeskedtek az őröknek, esetleg szidalmazták vagy megverték őket.

Címke:   követelések afrikai fogvatartottak Németország