Együttműködés kötött a Tiszalöki Börtön és a Magyar Vöröskereszt

Szerző: Fotó: Tiszalöki Országos Bv. Intézet / Tiszavasvári Online

Link: http://tion.hu/news/2688/egyuttmukodes-kotott-a-tiszaloki-borton-es-a-magyar-voroskereszt

Dátum: 2016.11.27.
A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezete és a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet együttműködési megállapodást írt alá a fogvatartottak reintegrációjának támogatása érdekében.
 
A két szervezet között fennálló szakmai kapcsolat – mind a fogvatartotti segélyezés, mind pedig a véradásszervezés megújítása területén – kiválóan működött az elmúlt években. Az együttműködési megállapodás megkötésével megerősítettük azokat a közös célokat, amelynek fókuszában a fogvatartottak társadalmi reintegrációja és az egészségvédelem áll.A megállapodást Gurály Edina Erzsébet megyei igazgató és Mészáros László intézetparancsnok írta alá.
 
Mindkét fél fontosnak tartja, hogy együttműködésük során kiemelt figyelmet fordítsanak a fiatal felnőttek, a női fogvatartottak, az időskorú fogvatartottak, továbbá a halmozottan hátrányos helyzetű csoportok részére szervezett programok megvalósítására. A szervezet alapvető feladata a szociális segítségnyújtás, a véradásszervezés, az adományszervezés valamint a társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítése, amelyet megszakítás nélkül végez. A közös munka során lehetőség nyílik az egészségügyi felvilágosító, tájékoztató jellegű foglalkozások, pályázati együttműködések, kreatív prevenciós programok megvalósítására.
 

Címke:   Tiszalök együttműködés Vöröskereszt