Pénteken hat férfi fogvatartott dolgozik majd a Hospice osztály belső udvarán

Szerző: Szabó Katalin / Eger Hírek

Link: http://www.egerhirek.hu/penteken-hat-ferfi-fogvatartott-dolgozik-majd-a-hospice-osztaly-belso-udvaran/

Dátum: 2016.11.30.
Pénteken hat férfi fogvatartott teszi majd szebbé a Markhot Ferenc Kórház Hospice osztályának belső udvarát. A fogvatartottak a Börtön a városért program keretében a 86. alkalommal munkálkodnak majd. 
 
Pénteken a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Markhot Ferenc Kórház együttműködésének köszönhetően ismét segítenek a fogvatartottak a kórház szépítésében. Az elítéltek most a Hospice osztály belső udvarát rendezik, elkorhadt fát vágnak ki, előkészítik a  területet a tavaszi munkálatokra.
 
Simon Tamás a a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet sajtóreferense elmondta, nyolc órakor kezdődnek a parkban a munkálatok. A helyszínen jelen lesz Juhász Attila bv. ezredes, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka is. – Ez lesz a 86. alkalom, amikor is a Hospice részleg parkját teszik majd szebbé a fogvatartottak. Most olyan munkálatok kell elvégezni, amit csak a férfiak tudnak végrehajtani, olyanokra van fogvatartottakra van szükség, akik bírják az ilyen jellegű munkát. Korábban virágültetés, parkrendezés volt, amit női fogvatartottak végeztek. Akkor túljelentkezés volt, mivel a nők többségben vannak az intézetben – mondta.
 
Mint Simon Tamás elmondta, természetesen megvannak a jogszabályi feltételei annak, hogy kiket lehet kivinni. Ilyen például az elítéltek példás magaviselete, ne legyen folyamatban büntetőügye a fogvatartottnak, ne legyen ellenük fegyelmi cselekmény folyamatban.

Címke:   Eger jóvátétel munkáltatás reintegráció