Micsoda öröm érte őket! - Dolgozhatnak a rabok

Szerző: Kovács Erika / veol.hu

Link: https://veol.hu/hirek/micsoda-orom-erte-oket-dolgozhatnak-a-rabok-1803336

Dátum: 2016.11.30.
Dolgozhatunk, javára lehetünk a társadalomnak, ráadásul friss levegő is tartózkodunk órákon át, mondták el a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai szerdán, akikkel a Vámosi úti temető kertészeti munkálatainál találkoztunk.
 
- Kiemelten kezeli a VMBVI azt, hogy a fogvatartottak szabadulásuk után mielőbb vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba, hangsúlyozta Baán-Muzsik Márta pártfogó, az intézet sajtóreferense. Hozzátette, a visszailleszkedés elősegítését tulajdonképpen már akkor megkezdik, amikor valaki bekerül a börtönbe.
 
Utalt rá, a mielőbbi visszailleszkedésben meghatározó az úgynevezett jóvátételi munka, amit ezúttal a Vámosi úti temetőben, a falevelek összegyűjtésével végeznek el azok a fogvatartottak, akik erre minden szempontból alkalmasak. A pártfogó felügyelő az előzményekről elmondta, többször végeznek a mostanihoz hasonló munkát, erre volt már példa idén egy szociális otthonban, ahol festettek-mázoltak, illetve a Kolostorok és Kertek kertészeti munkálatainál is.
 
Tóth János, a VKSZ Temetőgondnokságának vezetője üdvözölte, hogy a kertészeti munkálatoknál segítenek nekik a fogvatartottak, akik nagyon szorgalmasan dolgoznak.
 
A fogvatartottak, Lutár Károly, Czompál Sándor és Horváth Ervin azt mondta, boldogan jöttek ide, mert szívesen dolgoznak, ami hiányzik nekik, mert korábban, korábbi életükben ehhez hozzászoktak. Ráadásul nagyon örülnek, ha szépíthetik a várost, friss levegőn lehetnek, és reményeik szerint ezzel javítanak társadalmi megítélésükön is.
 

Címke:   Veszprém jóvátétel munkáltatás reintegráció