Rabok ajándékoztak csokoládét a gyermekotthon lakóinak

Szerző: 112 Emergency Press Hírügynökség

Link: http://112press.hu/hu/hirek/reszletek/rab_bv_ajandek_csoki_gyermekotthon/

Dátum: 2016.12.02.
Egy nyári jóvátételi munka során a fogvatartottak látták, hogy nem könnyű a sorsa a gencsi gyerekeknek és úgy döntöttek meglepik őket némi édességgel.
 
A Szombathelyi Országos BVI fogvatartottjai júliusban több hétig végeztek jóvátételi munkát az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézménynél, Gencsapátiban. Felújították a kerti játékokat, padokat, felszereléseket és az otthon környéki növényzetet is gondozták, hogy rendezett, szép parkban játszhassanak a gyerekek.
 
A nyári munka során a fogvatartottak látták, hogy milyen nehéz az otthonban élő gyermekeknek a családjuk, szüleik nélkül és elhatározták, hogy szeretnének valamilyen formában segíteni, örömet szerezni.
 
A fogvatartottak saját ötlettől vezérelve gyűjtést szerveztek, hogy Mikulás és Karácsony közeledtével, egy kis csokoládéval szerezhessenek örömet. Negyvenhárman csatlakoztak a jó szándékú csoportosuláshoz, saját pénzükből gazdálkodták ki a csokoládéra valót.
 
Az összes fogvatartott ugyan nem látogathatta meg a gyerekeket Gencsapátiban, hogy átadják a csokoládét, de öten erre engedélyt kaptak és mosolyogva nyújtották át a csokoládét rejtő táskákat.
 
Horváth Artúr, az otthon igazgatója és a gyerekek is nagy örömmel fogadták az ajándékot.
 
Videónkban Tóth Tamás Tibor, bv. dandártábornok, a SZOBVI parancsnoka beszél a jóvátételi munkáról és egy fogvatartott is elmondja, hogy 42 társával miért döntöttek az ajándékozás mellett.


Címke:   Szombathely ajándékozás jóvátétel gyerekek