Börtönújság indult Budapesten

Szerző: Kreatív Online

Link: http://www.kreativ.hu/cikk/bortonujsag_indult_budapesten

Dátum: 2016.12.05.
Novemberben elindult a Budapesti Fegyház és Börtön (BFB) belső újságja, a Gyűjtőpont. A havonta, egyelőre 600 példányban megjelenő folyóirat elsősorban a fogvatartottaknak készül, a fogvatartottak közreműködésével. 
 
Az újság indulása kapcsán az intézetben Gaál Béla nyugalmazott büntetésvégrehajtási zászlós vezetésével újságíró szakkör is indul, melynek résztvevői lehetőséget kapnak, hogy írják, szerkesszék a Gyűjtőpontot.
 
Széles Gábor, a BFB parancsnoka elmondta, hogy Szegeden részt vett az ottani belső lap, a Csillagtükör elindításában és megtapasztalta, hogy egy belső újság mennyit számít az intézet és a fogvatartottak kommunikációjában, ezért tartotta fontosnak, hogy a Gyűjtőnek is legyen saját lapja.
 
„Szükség volt egy felületre, ahol tudunk egymásnak üzenni, a fogvatartottaknak, a kollégáknak és viszont, ráadásul hétfőnként – a körszállítások miatt – kis túlzással a mi intézetünk a hazai büntetés-végrehajtás hírközpontja” – fogalmazott a parancsnok. 
 
Munkácsy Márton szerkesztő (aki korábban a Vs.hu újságíró-szerkesztője volt) elmondta, hogy már az első számban helyet kaptak fogvatartotti versek, írások, de reményei szerint a jövőben egyre több anyagot írnak az intézet lakói. A parancsnoki fórumon túl az újságban megjelennek interjúk, portrék, könyv- és programajánlók, lesz hitéleti- és életmód-rovat, keresztrejtvény, valamint olvashatók az intézet életében fontos hírek, események is. A tervek szerint a Gyűjtőpontot a fogvatartottak rajzai, grafikái illusztrálják majd.
 

Címke:   Budapesti Fegyház és Börtön börtönújság