Élelmiszeradomány a börtönből

Szerző: Somogy Televízió

Link: http://www.somogytv.hu/cikkek/117787

Dátum: 2016.12.07.
167 kilogramm konzervet ajánlottak fel a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai, amelyet a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének ajánlottak fel. A rabok saját illetményéből vásárolt tartós élelmiszerekből, de a családjuktól csomagban kapott májkrémekből, halkonzervekből is jutott a rászorulóknak. Az adományozás az intézet idei jóvátételi programjának lezárása.
 
Májpástétom, halk, hagyományos májkrém - ezeket gyűjtötték össze a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai az elmúlt év során. A rabok 1927 darab konzervről mondtak le, hogy azok aztán nélkülözők karácsonyát tegyék könnyebbé.
 
- Sokszor magunk is segítségre szorulunk, ezért tudjuk mit jelent kapni valamit. Mi fogvatartottak úgy tudunk segíteni, hogy az el nem fogyasztott tartós élelmiszereket összegyűjtjük és a Vöröskereszten át eljuttatjuk a rászorulóknak.
 
Nem véletlen a gyűjtés, hiszen karitatív szemlélet fontos szerepet kap a büntetés-végrehajtás során - mondta Nagy István parancsnok.
 
Nagy István, parancsnok, SM Büntetés-végrehajtási Intézet:
- A büntetés-végrehajtás egyik alapvető feladata a fogvatartottak reintegrációja, reszocializációja, ezáltal visszavezetése a társadalomba. Azt gondoljuk, hogy ez is egy nagyon fontos eleme ennek a folyamatnak hogy a fogvatartottak belátják azt hogy hibáztak és rosszat követtek el a társadalom ellen.
 
A karitatív tevékenységgel pedig egy kicsit törlesztenek ebből - tette hozzá a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. Az adományokból pedig sosem lehet elég sok, minden konzerv jó helyre, rászorulókhoz kerül.
 
Sótonyi Tiborné, igazgató, Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezte:
- Már nagyon sok rászoruló várja a Vöröskereszt kötelékében is hogy segítséget kap. Ez a több mint 1900 konzerv, ami több mint 160 kiló ez nagyon sok embernek a karácsonyt fogja jelenteni.
 
A büntetés-végrehajtás és a Vöröskereszt szoros együttműködésben végzi munkáját, az idén nyáron kötött megállapodás értelmében a szervezet a szabadulók társadalmi visszailleszkedését segíti elő, és támogatják a szabadultakat. Egyébként az adománygyűjtés nem egyedi akció.
 
Nagy István, parancsnok, SM Büntetés-végrehajtási Intézet:
- 2009-ben egy bibliai vetélkedő alkalmával merült fel először a fogvatartottak körében hogy az általuk el nem fogyasztott, megvásárolt, a családtagoktól beküldött élelmiszereket összegyűjtsék. És ezeket rászorulók részére felajánlják.
 
Azóta a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet az egyik legnagyobb adományozó - derült ki az élelmiszer adományok ünnepélyes átadásakor.

Címke:   Kaposvár jóvátétel adományozás Vöröskereszt