Fókuszban a rabok visszailleszkedése

Szerző: M.Z., Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet / heol.hu

Link: http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/fokuszban-a-rabok-visszailleszkedese-697667

Dátum: 2016.12.10.
A női fogvatartottak foglalkoztatása, eredményes reintegrációjuk elősegítése címmel tartottak szakmai konferenciát a Fogvatartási Ügyek Szolgálata és a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szervezésében Egerben.
 
Az Eszterházy Károly Egyetem konferenciatermében Juhász Attila bv. ezredes, az egri bv-intézet parancsnoka a fogvatartottak társadalmi visszailleszkedését a szervezet egyik legfőbb céljának nevezte. A köszöntő után dr. Bogotyán Róbert bv. ezredes, a Fogvatartási Ügyek Szolgálatának vezetője tartott előadást a téma aktuális kérdéseiről. Ezután az egri börtönparancsnok a női fogvatartás nemzetközi megoldásairól szólt. Európai példák segítségével világított rá a női elítéltek kezelésének sajátosságaira, nehézségeire és a jó gyakorlatokra.
 
Zelei Andrea, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársa szervezetük munkáját és az elítéltek reintegrációjában betöltött szerepét ismertette. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program részéről Szeidl Tamás bv. ezredes tartott beszédet, kiemelte: a jelenleg futó projektjük a fogvatartottak szakmához juttatásán kívül lehetővé teszi a család ezen irányú felzárkóztatását is.

Címke:   Eger női fogvatartottak konferencia reintegráció