Rabok készítettek betlehemet Veszprémben

Szerző: HírTV

Link: http://hirtv.hu/ahirtvhirei/rabok-keszitettek-betlehemet-veszpremben-1376300

Dátum: 2016.12.13.
Rabok készítették el a veszprémi Szent Anna kápolna új betlehemét. Az ötletgazda a börtönlelkész volt.
 
„Könyörögve kérünk, hogy áldd meg ezt a betlehemet, amelyet az emberi kéz és a szív formált a léleknek erejéből” – a veszprémi Szent Mihály-bazilika plébánosa áldotta meg az új betlehemet, amit a börtönlelkész kérésére saját kezűleg készítettek el a büntetés-végrehajtási intézet lakói.
 
„A férfi fogvatartottak a vázát készítették el, a nők pedig a figurákat és a bábukat. Az intézet kollégái is a segítségükre voltak, a reintegrációs tiszt, pártfogó, és a bv. osztályvezető segítette a munkájukat” – mondta el Németh Éva bv. ezredes, parancsnok.
 
A fogvatartottak önként vállalták a feladatot.
 
„Meghittség is volt ebben az egészben. Azt gondolom, mindenki egy kicsit haza tudott gondolni, ha már nem is tudunk otthon lenni a szeretteinkkel” - mondta az egyik rab, Mariann.
 
A betlehem a börtönlelkész ötlete volt.
 
„És akkor megmintáznak. Ha egy anya készítette az anyát, a szűz anyának a képét, az az anya, aki nem tud hazamenni a gyerekéhez és sütni, takarítani, főzni és nem tudja átölelni, mint Mária által őrzött gyermekét” – mondta Nagy Károly, apátkanonok.
 
A betlehemet karácsonyváró ünnepségen  szentelték fel, amelyen a fogvatartottak, és a kápolnába járó diákok, gyermekek is részt vettek.
 

Címke:   Veszprém ajándékozás jóvátétel betlehem