Rabok csomagolják Debrecenben a reformátusok ajándékait

Szerző: Dehir.hu

Link: http://www.dehir.hu/debrecen/rabok-csomagoljak-debrecenben-a-reformatusok-ajandekait/2016/12/15/

Dátum: 2016.12.15.
Börtönbüntetésüket töltő fogvatartottak segítenek Debrecenben a Magyar Református Szeretetszolgálatnak.
 
Börtönbüntetésüket Debrecenben töltő fogvatartottak dolgoznak a Magyar Református Szeretetszolgálat egyik raktárában. A rabok tartós élelmiszerekből állítanak össze karácsonyi adományokat, úgynevezett jóvátételi munkaként.
 
A fogvatartottak az utóbbi időben voltak a járásbíróság költöztetésénél, a tégláskerti református templom kerítésének festését is elvégezték – most a református szeretetszolgálatnál tevékenykednek.
 
Mindezért nem kapnak fizetséget, ennek ellenére szívesen vállalják a néhány órás kinti munkát. Természetesen a raktárban is vigyáznak rájuk, de mégsem a börtön zárt falai között vannak. Az ünnepek előtti segítségnek örül a szeretetszolgálat programigazgatója is.
 
- Néhány napon belül ez a második alkalom, amikor itt vannak a fogvatartottak és segítenek a karácsonyi csomagok összeállításában. Ez annak a jó kapcsolatnak az eredménye, ami kialakult az elmúlt évek során a Debreceni Büntetés-végrehajtási Intézet és a Református Szeretetszolgálat között – mondta el  Kocsis Attila, a Magyar Református Szeretetszolgálat  programigazgatója.
 
Ilyen, börtönön kívüli munkalehetőséget csak az elítéltek egy része kaphat. Az ehhez hasonló társadalmilag hasznos tevékenység végzése alkalmas a fogvatartottakkal kapcsolatos előítéletek csökkentésére is.
 

Címke:   Debrecen jóvátétel munkáltatás együttműködés