A fogvatartottak adományoztak

Szerző: Arany Gábor / zaol.hu / Vizsy Dóra, Tóth Sándor / Zalaegerszegi TV

Link: http://zaol.hu/hirek/a-fogvatartottak-adomanyoztak-1806314

Dátum: 2016.12.15.
Kettőszáz darab konzervet adományoztak a Vöröskereszt részére a megyei büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartottak.
 
A tartós élelmiszereket szerdán délelőtt vette át az intézetben a Vöröskereszt megyei igazgatója, dr. Baracskai Józsefné és Ambrus Gáborné adománykezelő.
 
- Három hónappal ezelőtt merült fel, hogy segíthetnénk a rászorulóknak -fogalmazott Tasnádi Attila, aki orgazdaság miatt tölti szabadságvesztését. A szakács végzettségű szombathelyi fiatalember a konyhán dolgozik és látta, hogy hétvégén a hideg vacsoraként kínált konzerv gyakran megmarad, mert nem kérik a fogvatartottak.
 
- Ez adta az ötletet, hogy összegyűjtsük és jótékony célra ajánljuk fel - mondta a színjátszó csoportjukban is aktívan ténykedő Tasnádi Attila és hozzátette, a büntetés-végrehajtási intézetben rendszeresen dolgozó és az önkéntes jóvátételi munkákban is résztvevő társaival fogtak össze. A harminc férfi kétszáz doboz pástétomkonzervet gyűjtött össze.
 
Baracskai Józsefné elmondta, hogy idén kötött a két szervezet országos vezetése együttműködési megállapodást, de ez az adománygyűjtés ezen is túlmutat. A karitatív szervezet szakemberei egyébként egészségügyi előadást tartanak, elsősegély-nyújtási ismereteket oktatnak az intézetben. Emellett segítenek fogvatartottaknak a kapcsolattartásban, és támogatják a rászorulók családját is.


Címke:   Zalaegerszeg adományozás jóvátétel advent