Elképesztő: így próbálják meg jóvátenni bűneiket a magyar rabok

Szerző: CsR / faktor.hu

Link: http://faktor.hu/faktor-elkepeszto-igy-probaljak-meg-jovatenni-buneiket-a-magyar-rabok

Dátum: 2016.12.16.
A karácsony közeledtével újabb jóvátételi programon vehettek részt a rabok, gyerekeknek sütöttek mákos tekercset a a Baracskán működő Annamajori pékségben.
 
A karácsony közeledtével, a legszőrösebb szívű elítéltnek is meglágyul a szíve. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága különféle jóvátételi programokat szervez az elítélteknek, ehhez csatlakozott most a Baracskán működő Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. péksége.
 
"A péküzemben a rabok 115 mákos tekercset sütöttek, méghozzá gyerekeknek."
 
Gyúrták, szaggatták, töltötték a tésztát, ami végül pirosra és ropogósra sült a pékség kemencéjében.  A tekercseket a Pápay Ágoston Diák- és Gyermekotthon, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola gyerekei ehetik meg.
 
A pékségben összesen 142 fogvatartott dolgozik, ahol évente közel 30 ezer órában, 1900 tonna liszt felhasználásával több mint 270-féle pékárut sütnek.
 
A baracskai székhelyű büntetés-végrehajtási intézet évek óta részt vesz különböző jóvátételi programokban. A fogvatartottak a munkavégzésük mellett rendszeresen vállalnak például temetőtakarítást vagy szemétszedést.
 

Címke:   Baracska Annamajori Kft. pékség jóvátételi munka