Teherautónyi adomány a bévés dolgozóktól

Szerző: BV Sajtó / Mix Online

Link: http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=132464

Dátum: 2016.12.20.
Csak a hétvégén mintegy 20.000 ember járt a Mikulásgyár fővárosi gyűjtőközpontjában. Becslések szerint, a vidéki helyszínein is legalább ennyi adományozó járt – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa. Számos adakozó mellett a büntetés-végrehajtás dolgozói három hét alatt egy teherautónyi ajándékot adományoztak, amelyet ma adtak át a Mikulásgyár szervezői részére.
 
Várhatóan, az adományozói kedv nem lanyhul majd a következő napokban sem. Még három napon át, december 21-ig bárki elhozhatja adományait a Mikulásgyárba. „Idén, ha minden igaz, az egymilliomodik kiló ajándék is beérkezik a Mikulásgyárba. 200 ezer ember hoz évente adományt, és azt gondolom, hogy idén, ha tényleg sikerül ezt elérnünk, az álomhatárt, akkor az annak köszönhető, hogy sok olyan cég, szervezet van, amely csatlakozott hozzánk és komolyan gondolja a társadalmi felelősségvállalást” – mondta Zsolnai Endre.
 
 Ilyen adományozó a büntetés-végrehajtás is, a mai napon egy teherautónyi adományt adott át a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Mikulásgyárnak. Az adománygyűjtési akció országszerte jótékonysági tevékenységre sarkallta a börtönök munkatársait és családtagjaikat.
 
A jótékonysági tevékenység nem új keletű a börtönökben, azonban az egy kisebb meglepetést okozott, hogy a büntetés-végrehajtási dolgozók ilyen magas arányban csatlakoztak a programhoz, hiszen három hét alatt egy teherautónyi ajándékot – ruhákat, játékokat és tartós élelmiszert - adakoztak a rászorulóknak – mondta el Orosz Zoltán, a BvOP szóvivője.
 
A büntetés-végrehajtás hosszú évek óta szervez gyűjtést különböző alapítványoknak és civil szervezeteknek. Legutóbb – még szeptemberben – a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványa számára rendezett gyűjtést a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Címke:   személyi állomány adomány jótékonyság