Fogvatartottak újítják fel a Szent Imre Oktatókórház kórtermeit

Szerző: BvOP, Kommunikációs Főosztály, Fotó: Árvai Károly / kormany.hu

Link: http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/fogvatartottak-ujitjak-fel-a-szent-imre-oktatokorhaz-kortermeit

Dátum: 2016.12.20.
A Fővárosi Bv. Intézet is csatlakozott a büntetés-végrehajtás által elindított országos jóvátételi programsorozathoz, ennek keretében az intézet fogvatartottjai a Szent Imre Oktatókórház Sürgősségi Osztályának néhány kórtermében végeznek felújítási munkákat, több ütemben.
 
Az első ütem tíz napig, december végéig tart, de a fogvatartottak nem állnak le a munkával, januárban folytatják a felújításokat. A Sürgősségi Osztály kórtermeinek festését önkéntes alapon, egyfajta jóvátételként, díjazás nélkül végzik az elítéltek.
 
A munkavégzéshez a kórház biztosítja az alapanyagokat, mint a festék és egyéb javító anyagok, a szükséges szerszámokról, eszközökről és a „munkásokról” a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet gondoskodik.
 
A reintegráció egyik fontos eleme a jóvátételi munka, hogy az elítéltek – ha szimbolikusan is – visszaadhassanak valamit a társadalom tagjainak, akiktől bűncselekményük miatt korábban elvettek.
 
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága 29 hazai börtön félezer fogvatartottjának bevonásával indította el azt a jóvátételi rendezvénysorozatot, amelynek keretében az adventi időszakban a rabok önkéntes jóvátételi programokkal és adományokkal segítik a rászorulókat.
 
A kezdeményezés keretében minden börtönből jelentkeznek a fogvatartottak különféle önkéntes munkákra: településeket és közintézményeket tesznek szebbé, adományokat gyűjtenek, ajándékokat készítenek a rászorulóknak, műsorokkal kedveskednek időseknek és gyermekeknek. A felajánlás és a részvétel minden esetben önkéntes, az intézeten kívüli munkavégzést pedig természetesen szigorú biztonsági intézkedések előzik meg.
 

Címke:   Fővárosi Bv. jóvátétel munkáltatás felújítás